Zoek
Gehaktballetjes
4
50 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
700 gr gemengd gehakt
50 gr gerookte spekblokjes
3 dl runderbouillon
1 sneetje witbrood
1 ei
1 dl melk
2 teentjes knoflook, geperst
1 el vers gehakte muntblaadjes
2 el vers gehakte oregano
olijfolie
solo, bakken en braden
6 sjalotjes in ringen gesneden
gehakte peterselie
chilipoeder
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Week het brood even in de melk en knijp het goed uit.
2
Vermeng het brood met het gehakt, het ei, het spek, de knoflook, de munt en de oregano, kruiden naar eigen smaak met chilipoeder en pezo.
3
Vorm van het mengsel 12 gelijke gehaktballen en bak ze rondom bruin in wat olijfolie en een eetlepel solo.
4
Doe er de sjalot bij en bak even mee.
5
Blus het geheel met de bouillon, zet het vuur zachter en laat 30 minuten sudderen, of tot de saus wat is ingedikt.
6
Dien goed warm op met gekookte aardappelen en sperzieboontjes, bestrooi de gehaktballen met gehakte peterselie en versier met enkele muntblaadjes.
Gehaktballetjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min
Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min
Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept