1Voorbereiding - Snij de uien en de knoflookteentjes grof.
2 - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit het rode pepertje en snij in kleine stukjes.
3 - Hak de basilicumblaadjes grof.
4Voorbereiding (15 min. + 2 u. kooktijd)
5 Verhit 3 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het stoofvlees aan alle kanten goudbruin. Haal uit de kookpot en zet opzij.
6 Verhit in dezelfde kookpot opnieuw 2 eetl. olijfolie en bak de grofgesneden uien en het knoflook glazig op een zacht vuur.
7 Voeg de tomatenpuree, de stukjes rode peper, de tomatenblokjes, de rozemarijn, de marjolein, de rode wijn, de runderbouillon en het gebakken stoofvlees toe. Laat afgedekt 1,5 tot 2 u. sudderen tot het vlees zacht is en de saus ingedikt is. Kruid met peper en zout.
8 Voeg 10 min. voor het einde de witte bonen toe.
9 Voor de auberginegratin:1
0 (enkele uren vooraf, 15 min. + 30 min. in de oven)1
1 Snij de aubergines in plakken van 1/2 cm. Bestrooi met het zout en laat 1 u. afgedekt rusten in een zeef. Spoel onder koud stromend water en dep droog.1
2 Leg de plakken naast elkaar op een grote bakplaat en besprenkel met de olijfolie.1
3 Verdeel de tomatenblokjes over de plakken aubergine, kruid met peper en bestrooi met de gemalen parmezaan.1
4 Schuif de bakplaat in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 min.1
5 Tip1
6 AfwerkingBestrooi het stoofvlees met het grofgehakte basilicum. Geef er brood en de auberginegratin bij.1
7 dit is echt super lekker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Toscaans stoofvlees met auberginegratin is een recept van Solo Open Kitchen