Zoek
Varkenswangetjes
4
50 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2.5 kg varkenswangetjes
80 gr boter
3 st uien
2 eetl rode wijnazijn
3 sneetjes bruin brood
1 weinig mosterd, peper en zout
2 teentjes look
75 cl donker trappistenbier
Bereiding
1
Snij de varkenswangetjes in niet te kleine stukken. Bak het vlees aan in wat boter. Haal het vlees uit de pan.
2
Snipper de uien fijn. Fruit aan met wat boter in de pan waarin u het vlees gebakken hebt. Voeg, zodra de uien mooi gekleurd zijn, de azijn
3
en het vlees toe met de tijm en de laurier. Kruid met peper en zout en roer om.
4
Blus met het bier. Besmeer de sneetjes brood met mosterd en leg ze op het vlees. Zet het deksel op de pan en laat op een zacht
5
vuurtje twee uur garen. Roer geregeld om aanbakken te voorkomen en controleer het vlees met een vork, het moet uiteenvallen.
6
Bind voor het serveren de saus eventueel met wat los geroerde maizena, proef en breng op smaak met peper en zout.
7
Lekker met handgesneden frietjes.
Varkenswangetjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Karbonade van varkenswangetjes met Westmalle en frietjes van pastinaak
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van varkenswangetjes met manzanilla en dikke groene olijven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenswangetjes met couscous
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenswangetjes met wintergroenten
150 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karbonade van varkenswangetjes met Westmalle en frietjes van pastinaak
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van varkenswangetjes met manzanilla en dikke groene olijven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenswangetjes met couscous
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenswangetjes met wintergroenten
150 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept