Met het mes versneden rundertartaar Meritus

3
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het rundvlees met een mes tot tartaar.
  • 2 Maak de langoustines schoon.
  • 3 Pel de tomaat en hak in blokjes.
  • 4 Hak de jonge uien heel fijn. Meng de uisnippers met de sojasaus, de kippenbouillon en de lecithine en voeg de gehakte knoflook toe. Laat 1 uur trekken. Giet door de puntzeef.
  • 5 Breng de tartaar op smaak met fleur de sel en de olijfolie.
  • 6 Emulgeer het sojamengsel met een staafmixer.
  • 7 Maak een aïoli met look, olijfolie en een beetje soja.
  • 8 Schep in een diep bord wat van de tartaar, leg daarop een langoustine, schep daarboven 1 el tomaat en rondom wat soja-emulsie en een beetje aïoli.

Met het mes versneden rundertartaar Meritus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rundstoverij spork
160 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
vlaamse stoverij
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde rundvinken
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met peterselierisotto
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappelstamppot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept