Zoek
Lamscurry met kokos
4
120 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
30 gr verse gember
250 gr yoghurt
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
1 tl garam massala
800 gr mager lamsvlees
5-6 el olie
zout
2 uien
3 tomaten
1/2 tl grove peper
5 kruidnagels
100-150 gr geraspte kokos
1 tl anijszaad
Bereiding
1
- pel de knoflook en de gember en pureer ze met de knoflookpers
2
- roer de yoghurt, de kurkuma, chilipoeder en de garam massala erdoor
3
- snijd het vlees in stukjes, roer het door de marinade en zet het ca 30 min in de koelkast
4
- haal het vlees uit de marinade, roer er 375 ml water door
5
- braad het vlees in porties in 3-4 el olie
6
- schep uiteindelijk al het vlees terug in de pan en breng evt op smaak met zout
7
- voeg de marinade toe en breng het geheel aan de kook, laat 45-60 min smoren
8
- pel de uien, was de tomaten en snijd beide in blokjes
9
- bak de peper, de kruidnagel en het anijszaad ca 1 min in 2 el olie1
0
- bak de uien en rooster na een tijdje de kokos mee, voeg als laatste de tomaten toe1
1
- haal het vlees uit de marinade, roer de marinade en het kokosmengsel door elkaar en pureer het geheel1
2
- voeg het vlees weer toe en breng het geheel evt op smaak met zout en peper1
3
Serveer met Basmati rijst.
Lamscurry met kokos is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min
Nagerecht
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Indiaase bloemkoolsoep
25 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Indiase Lamscurry
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase Lamscurry Uit De Magnetron
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamscurry Met Koriander En Munt
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamscurry, Indiase
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept