1 - maak de savooikool schoon en snijd de stronk eruit
2 - trek ca 16 bladeren aan de buitenkant van de kool los en spoel deze goed schoon
3 - blancheer de bladeren 3-4 min in kokend water met een snufje zout
4 - laat de bladeren schrikken onder de koude kraan en schud ze droog
5 - snijd de dikke aderen in de bladeren plat af
6 - snijd de rest van de kool (ca 250gr) in dunne reepjes (de rest kan in een ander gerecht gebruikt worden)
7 - pel en snipper 1 ui
8 - kneed de uisnippers en de koolreepjes door het gehakt, breng het mengsel op smaak met peper en zout en gemalen komijn
9 - leg voor 8 rolletjes telkens 2 koolbladeren op elkaar1
0 - kneed het gehaktmengsel in 8 ovale balletjes en leg deze op de koolbladeren, vouw de bladeren dicht, rol ze op en steek of bind ze vast1
1 - strijk wat olie in een grote ovenschaal, leg de savooikool-gehaktrolletjes in de schaal en zet deze in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende ca 20 min1
2 - pel en snipper de andere ui1
3 - giet de tomaten met sap in een schaal en maak ze kleiner1
4 - roer de slagroom, het bouillonblokje en de uisnippers door de tomaten, breng op smaak met peper en zout en een beetje suiker1
5 - draai de gehaktrolletjes op, giet de tomatensaus erbij en laat nog ca 30 min smoren1
6 - breng de saus nogmaals op smaak en dien de gehaktrolletjes op de saus1
7 Lekker met witte rijst.
Savooikool-gehaktrolletjes in tomatensaus is een recept van Solo Open Kitchen