Zoek
Goulash met een aardappelkorstje
6
180 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gr uien
125 gr doorregen spek (gerookt)
500 gr hamlappen
500 gr varkensgehakt
zout en peper
1-2 tl gedroogde tijm
250 gr cherrytomaten
465 gr geroosterde paprika's (potje)
1 kg aardappels
250 gr slagroom
4-5 el paneermeel
1-2 el boter
Bereiding
1
- pel de uien en snijd ze in grove stukken
2
- snijd het spek in kleine blokjes
3
- dep de hamlappen droog en snijd ze in stukjes
4
- bak het spek in een vetvrije ovenschaal knapperig
5
- voeg de uien toe en smoor deze even mee
6
- verdeel het gehakt in kleinere stukken en meng deze met de stukjes hamlap
7
- kruid het vleesmengsel met peper en tijm
8
- braad het geheel ca 30 min in een voorverwarmde oven van 175°C en roer tussendoor geregeld door
9
- maak de tomaten schoon, laat de paprika's uitlekken en snijd ze in stukjes1
0
- schil de aardappels, spoel ze af en snijd ze in dunne schijfjes1
1
- haal de ovenschaal uit de oven, meng de tomaten en de paprika door het vlees, breng op smaak met peper en zout1
2
- leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs bovenop het vlees1
3
- giet de slagroom over de aardappels1
4
- leg het deksel op de ovenschaal en laat het gerecht nog ca 1u45min in de oven smoren1
5
- bestrooi de aardappels met het paneermeel en een snufje zout en peper1
6
- verdeel de boter er in vlokken over1
7
- gratineer het gerecht nog 20-30 min tot de aardappels goudbruin zijn
Goulash met een aardappelkorstje is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Roodbaarsfilet met aardappelkorstje
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met aardappelkorstje
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolvis met aardappelkorstje
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmfilet met een aardappelkorstje
Bekijk recept
Snelle goulash
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geleense goulash van Marc
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goulash met krieltjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goulashtaart
2 uur-
Bekijk recept