Zoek
Runderstoofvlees met kerrie
4
120 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
800 gr mager runderstoofvlees
2 appelen
1 bloemkool
2 uien
1 teentje knoflook
2 el boter
3 el rozijnen
3 el bloem
7 dl vleesbouillon (1blokje opgelost in 7dl water)
1 el kerrie
1 kl tijm
1 laurierblaadje
peper en zout
Bereiding
1
- snipper de uien en de knoflook fijn
2
- snij de appelen in blokjes
3
- verdeel de bloemkool in kleine roosjes
4
- rol de stukjes vlees in de bloem en kruid met peper en zout
5
- verhit de boter in een grote kookpot en bak de stukjes vlees langs alle zijden goudbruin, kruid met tijm, laurier en kerrie
6
- voeg de uien, de knoflook, de appelblokjes en de rozijnen toe en overgiet met de bouillon
7
- laat op een zacht vuurtje sudderen geduren 1u30min
8
- voeg de bloemkoolroosjes toe en laat nog ca 10 min gaar worden
9
Serveer met natuuraardappelen of kroketjes.
Runderstoofvlees met kerrie is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Wortelsoep met gember en koriander
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept
Verse rodekoolstoof met pruimen en kaneel
20 min-
Bekijk recept
Rundvlees met Guinnessbier
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofvlees op Vlaamse wijze met peperkoek
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van drie soorten vlees
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept