1 - Kook de rijst volgens de verpakking gaar, was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
2 - Pel de uien en de knoflook en snijd deze ook in kleine stukjes.
3 - Bak het gehakt in Solo Light Vloeibaar bruin. Voeg vervolgens de uien, de tomaten en de kruiden eraan toe. Laat daarna nog op een laag vuurtje zo'n 4 minuten zachtjes sudderen.
4 - Was ondertussen de courgettes en hol ze voorzichtig uit. Strooi er wat zout in.
5 - Meng het courgettevlees met het gehaktmengsel en vul hiermee de uitgeholde courgettes.
6 - Bestrooi de courgette daarna met de kaas en de fijngehakte peterselie.
7 - Zet de courgettes vervolgens in de oven en laat ze in ongeveer 25 minuten op 180 graden gaar worden.
8 - Serveer met de rijst.Tip voor een etentje: rol het gehakt in een strook courgette in plaats van de courgette ermee te vullen. Dat maakt het onmiddellijk feestelijker.