Gegrilde lamssteaks met avocadodip

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de schil van de limoen en pers ze uit.
  • 2 Snij het vruchtvlees van de geschilde avocado in blokjes en sprenkel er het limoensap over, kruiden met pezo en de geraspte limoenschil, koriander en honing eronder mixen.
  • 3 Blancheer de sugarsnaps 2 minuten in zout water, laat schrikken onder koud water (om de kleur te behouden).
  • 4 Halveer de kerstomaatjes en was de waterkers.
  • 5 Meng de 4 el ollijfolie, de balsamico en het citroensap tot een vinaigrette, kruiden met pezo.
  • 6 Giet deze over de sugarsnaps, waterkers en kerstomaatjes.
  • 7 Kruid het vlees met peper en bak het 6 à 8 minuten aan iedere zijde in olijfolie.
  • 8 Leg het vlees op 4 warme borden, kruiden met zeezout en opdienen met de avocadodip en het slaatje van sugarsnaps en gebakken krielaardappeltjes.
  • 9 Wat drinken wij hierbij: een Cabernet Sauvignon, of een Medoc, of een Spaanse Rioja, of een Italiaanse Vino nobile di Montepulciano.

Gegrilde lamssteaks met avocadodip is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Yoghurt-avocadodip
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Yoghurt-avocadodip
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Avocadodip
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mini-wraps met lamsham
20 min -
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept