1 - verwarm de oven voor op 220°C, quichevorm invetten
2 - schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken
3 - kook deze 5 minuten in ruim water met zout, giet af en laat afkoelen
4 - bedek de quichevorm met de plakjes bladerdeeg
5 - bedek vervolgens het bladerdeeg met aluminiumfolie en strooi de bonen op het aluminiumfolie en zet de quichebodem gedurende 8 minuten in het midden van de hete oven
6 - bak ondertussen het ontbijtspek 5 minuten in een pan knapperig
7 - neem de quichebodem uit de oven, verwijder de bonen en de aluminiumfolie en bak de bodem nog 4 minuten zonder vulling in het midden van de oven
8 - haal de quichebodem terug uit de oven en verdeel de aardappelplakjes over de bodem
9 - meng in een kom de eieren, de slagroom en de bieslook, voeg peper en zout toe1
0 - schenk de helft van het mengsel over de aardappelplakjes1
1 - verdeel het ontbijtspek erover en schenk de rest van het mengsel over de quiche1
2 - strooi de gemalen kaas erover en bak de aardappelquiche in het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin