Zoek
Varkensgebraad
2
60 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
750 gr gebraad (varkensgebraad of hespengebraad)
1 blokje vleesbouillon
1/2 liter water
boter
mosterd
maizena
peper
zout
Bereiding
1
- Boter laten smelten in een pot.
2
- Gebraad aan beide kanten kruiden met peper en zout. Mosterd smeren aan één kant. Met de mosterdkant in de boter leggen.
3
- Ongeveer 5 minuten bakken op elke kant, zodat deze goed is dichtgeschroeid. Nog een extra 2 minuten bakken.
4
- Halve liter water toevoegen (+/- 4 à 5 cm water in de pot) en blokje vleesbouillon. Het vlees laten stoven.
5
- Wanneer het water kookt, het vuur wat verlagen zodat het water nog wel pruttelt en deksel op de pot doen.
6
- Vanaf dat het vlees 1/3 gekrompen is, is het klaar.
7
- Vlees uit pot nemen en in sneetjes snijden.
8
- Het vocht in pot aandikken met maizena.
9
- Vleessneetjes in aangedikt vocht leggen en serveren.
Varkensgebraad is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van drie soorten vlees
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van drie soorten vlees
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept