rundstong in de madeirasaus

4
200 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 koken van de tong!
  • 2 laat de tong 3 uur weken in zout water,giet daarna het water weg.
  • 3 Zet de tong met warm water en zout op het vuur voor max 10 min, giet daarna het water ook weg.
  • 4 Zet de tong opnieuw met warm water op het vuur met de gesneden groenten en het zout thym,laurier en wat peper laat ze koken tot het vel los komt dit kan 2à3 uur duren .
  • 5 De tong moet echt gaar en mals zijn.
  • 6 De tong pellen als ze warm is
  • 7 Snij de tong in schellen van 2 cm dik
  • 8 voor de saus!
  • 9 neem wat solo light en warm op (niet bruin laten worden ) en doe er de bloem bij roer zodat de bloem korrelig word en zijn bloemsmaak verliest.1
  • 0 Blus met kookvocht van de tong tot een mooie roux doe er nu de tomaten puréé en de champignons en de madeirawijn bij kruid met wat zout en peper bij naar smaak?1
  • 1 Laat zachtjes pruttelen en controleer de smaak( eventueel bij kruiden.)1
  • 2 Leg de tong in de saus en laat warm worden daarna lekker smullen.1
  • 3 Zeer lekker met aardappelpuréé

rundstong in de madeirasaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Haring in tomaten-madeirasaus op brood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillons met paddenstoelen en madeirasaus
1,660 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta-haringsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koekoek met madeirasaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept

MIDDAGMAAL RUNDSTONG IN MADEIRASAUS
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundstong Met Rozijnen
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
tong in madeirasaus
260 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tong in madeirasaus
0 min Hoofdgerecht
Bekijk recept