Hindegebraad met gekonfijte worteltjes

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°.
  • 2 Pel de sjalotten en schraap de wortelen, maar laat ze in hun geheel.
  • 3 Smelt 2 el solo in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met pezo.
  • 4 Blus met de appelcider. Voeg de sjalotten, tijm, laurier en 1 takje peterselie toe. Schik alles in een ovenschotel.
  • 5 Maak de gekonfijte wortelen klaar: smelt 1 el solo in dezelfde pan en stoof de wortelen. Roer regelmatig met een houten lepel. Bestrooi met de suiker en laat verder bakken tot de wortelen gekarameliseerd zijn. Kruid met pezo. Schep de wortelen uit de pan.
  • 6 Blus de pan met xeresazijn en witte wijn. Laat inkoken tot een lichte siroop. Voeg de wortelen opnieuw toe en schep goed om. Leng aan met 1,5 dl water. Snij 1 sneetje peperkoek in 4 en voeg toe aan de wortelen. Zet opzij.
  • 7 Schuif het vlees 30 à 45 min. in de voorverwarmde oven. Het vlees moet nog rosé zijn.
  • 8 Stoof de worteltjes afgedekt verder gaar gedurende 10 min. Als de saus niet genoeg gebonden is, voeg dan nog een sneetje peperkoek toe en laat nog even stoven. Voeg wat water toe als de saus te dik is.
  • 9 Haal het vlees uit de schotel en hou warm. Zeef het braadvocht in een steelpan en bind eventueel met instantsausbinder.1
  • 0 Snij het hindegebraad in sneetjes en serveer met de worteltjes en het peperkoeksausje. Lepel de vleessaus rond het hindegebraad en dien op met aardappelgratin.

Hindegebraad met gekonfijte worteltjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Lentehutspot met kibbeling
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Hindegebraad met wijnsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad met bosbessen, appel en noten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad in een knapperig kleedje, Marsalasaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad in knapperig jasje met champagnesaus en bospaddenstoelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept