Zoek
Varkensoester met broccolipuree
2
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 varkensoesters
peper&zout (pezo)
paprikapoeder
1 teentje knoflook, gepeld
solo, bakken en braden
4 grote bloemige aardappelen
1 kleine broccoli
zeezout
1 el gevogeltefond (poeder)
melk
hoeveboter
nootmuskaat
Bereiding
1
Schil de aardappelen en snij in 6, spoel onder water.
2
Snij de roosjes van de broccoli en spoel onder koud water.
3
Kook de aardappelen gaar in ruim water met zeezout en gevogeltefond, maar voeg na 5 minuten koken de broccoliroosjes toe.
4
Als de aardappelen gaar zijn, afgieten en even terug op het vuur zetten om te verdampen.
5
Kruid het geheel naar eigen smaak met pezo en nootmuskaat.
6
Doe er een beetje melk bij en plet de aardappelen/broccoli met een pureestamper.
7
Voeg er enkele blokjes hoeveboter aan toe en meng deze met de stamper onder de puree, indien nodig, nog wat melk toevoegen en bijkruiden.
8
Doe de puree in een vuurvaste schotel, mag gerust afkoelen, leg er enkele vlokjes hoeveboter op.
9
Kruid de varkensoester met pezo en paprikapoeder.1
0
Smelt de solo in een hete pan, als de boter niet meer schuimt, teentje look toevoegen, vuur lager zetten en het vlees zachtjes gaar bakken.1
1
Zet de broccolipuree in een voorverwarmde oven met grill van 210°, ongeveer 5 minuten.1
2
Serveer alles op warme borden.
Varkensoester met broccolipuree is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Balletjes in stroganoffsaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleurrijke schildersoep
Bekijk recept
Spaghetti met romige broccoli-kaassaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met broccolipuree
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vitello tonnato II
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde varkensoester met tapenade van pistachenootjes
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensoester Met Taglia En Portobellos<
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensoester Met Bieslooksaus
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept