2 - kneed eerst met de kneedhaken van de mixer, dan met de handen 250 gr bloem, de boter (in stukjes), 1 ei, 2-3 el koud water, 3 el melk en een snuifje zout snel tot een glad deeg
3 - zet het deeg ca 30 minuten afgedekt weg op een koele plek
4 - snijd de ham fijn
5 - pel en snipper de uien en fruit ze in ca 10 min glazig in de hete olie
6 - bak de ham kort mee, breng op smaak met peper en zout
7 - laat afkoelen
8 - rasp de kaas grof
9 - meng de slagroom met 200 ml melk en 4 eieren, breng het eimengsel op smaak met zout en peper en nootmuskaat1
0 - was de peterselie en de marjolein en hak ze fijn1
1 - rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een cirkel (ca 32cm)1
2 - leg het deeg in de vorm en druk de rand iets omhoog1
3 - snijd een eventueel uitstekende deegrand weg1
4 - meng de kaas, de peterselie en de marjolein door het ham-uimengsel en verdeel het over de deegbodem1
5 - giet het eimengsel erover1
6 - bak de quiche goudbruin in ca 1 uur in een voorverwarmde oven van 150°C