3 - Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.
4 - Snij de courgette in gelijke blokjes van 1 cm.
5 - Boen de aardappeltjes schoon.
6 - Snipper de peterselie fijn.
7 - Schik de vleeskoek in een grote ovenschotel en besprenkel met 1 el olijfolie. Plaats de ovenschotel in een op 180°C voorverwarmde oven en laat gedurende 30 min. gaar worden.
8 - Voeg de sjalotten, de paprikareepjes, de courgetteblokjes en de aardappelen toe.
9 - Doe er de gepelde tomaten bij en overgiet alles met de bouillon.1
0 - Kruid de groentjes met de kruiden en roer goed onder.1
1 - Plaats de ovenschotel opnieuw in de op 180°C voorverwarmde oven en laat gedurende 1u verder garen.1
2 - Voeg de champignons toe aan de ovenschotel en roer ze mee onder de groenten. Laat nog 30 min. gaar worden.1
3 - Zet de oven uit en laat het gebraad nog 10 min. rusten. Kruid de groenten eventueel nog bij naar smaak met peper en zout.1
4 - Snij de vleeskoek in fijne sneetjes en serveer met de Provençaalse groetjes. Bestrooi met peterselie.1
5 (Colruyt Lekkere gezinskeuken, 34)
Vleeskoek met Provençaalse saus is een recept van Solo Open Kitchen