Zoek
Boeuf bourguignon
4
150 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
700 gr runderlappen in grove dobbelstenen
2 el bloem
25 gr boter
250 gr gerookte spekblokjes
2 gesnipperde uien
1 teen fijngesneden knoflook
500 ml krachtige rode wijn
1 bakje kastanjechampignons (250g)
1 wortel (in stukken)
2 laurierblaadjes
Bereiding
1
- schep het rundvlees om met de bloem, zout en peper naar smaak
2
- verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de spekblokjes zacht uit tot ze lichtbruin kleuren
3
- schep ui en knoflook erbij, bak mee tot ze glazig zijn
4
- schep het spek-uimengsel uit de pan
5
- bak de blokjes rundvlees in het bakvet rondom bruin aan, doe het spek-uimengsel terug in de pan bij het rundvlees
6
- schenk langs de rand van de pan de rode wijn erbij
7
- doe de champignons, de wortel en de laurier bij het vlees in de pan en schep even om
8
- breng heel zachtjes aan de kook en laat het vlees met de deksel op de pan 2 tot 2,5 uur zachtjes garen
9
- breng nogmaals op smaak met peper en zout1
0
Lekker met aardappelpuree.
Boeuf bourguignon is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Rijk gevulde Boeuf Bourguignon
175 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf Bourguignon (stoofschotel met wijn en rundvlees)
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf bourguignon
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf bourguignon
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak met komkommersaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijk gevulde Boeuf Bourguignon
175 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde côte de boeuf
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf Bourguignon (stoofschotel met wijn en rundvlees)
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept