2 - Meng het gehakt met het ei, de fijngesnipperde ui, de fijngesneden peterselie, de tijm en het paneermeel. Breng naar wens verder op smaak met peper en zout.
3 - Snij de bloemkool in kleine roosjes.
4Voorbereiding 5 min. + 1 u in de oven
5 Leg de bloemkoolroosjes in een grote en diepe ovenschotel.
6 Verdeel er het gehaktmengsel over en druk goed aan.
7 Prik er met een vork enkele gaatjes in en giet er de lichte room over (zo kan de room door het gehakt tot bij de bloemkool zakken).
8 Verdeel dan de tomatenstukjes met groenten over het gehaktmengsel en kruid met 1 koffiel. basilicum, 1/2 eetl. paprika, peper en zout. Schik er tot slot enkele nootjes boter op.
9 Schuif in de voorverwarmde oven van 220 °C en laat gedurende 1 u gaar worden. Na een kwartier dekt u het best de schotel af zodat het gehakt niet verbrandt.1
0 Tip1
1 Afwerking1
2 Dien op met aardappelpuree of met gekookte tarwegraantjes.1
3 Afwerkingstip1
4 Dit recept vindt u ook terug in het Colruyt-kookboek 'Stoof- en sudderpotjes'.1