pizza napolitana

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 basisdeeg bereiden:bloem in een kom gieten,gist in een kuiltje en oplossen met de lauwe vloeistof,vervolgensboter en zout mengen.
  • 2 tomatensaus:ui fijn snijden,look fijn snipperen,spek in stukjes snijden.alles aanstoven in de olijfolie,gepelde tomaten en tomatenpuree toevoegen,heel goed kruiden met marjolein,rozemarijn,oregano,p&z en de saus laten indikken,je mag er ook een bouillonblokje van kip bijvoegen.
  • 3 groenten:paprika's in julienne snijden,champignons in schijfjes snijden en de ui in ringen,de tomaten in schijfjes snijden,het vlees in blokjes snijden
  • 4 samenstelling van de pizza:bakplaat inolien,het deeg uitrollen en de bakplaat ermee bekleden
  • 5 tomatensaus op het deeg verdelen
  • 6 bedekken met de groentejulienne,uiringen,champignonsschijfjes,salamiblokjes,hesp,tomatenschijfjes en eventueel nog wat kruiden overstrooien
  • 7 bestrooien met gemalen emmentaler en bedekken met de mozarellaschijfjes
  • 8 bakken 30à40min op200°

pizza napolitana is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lasagne Napolitana met saucijs
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruschetta Napolitana
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Penne met gerookte zalm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatenspaghetti met krab
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept