osso bucco op mijn manier

8
180 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 tomaten ontvellen en ontpitten. wortels,selder en de zoete ui in julienne snijden. vlees bekloemen en peperen en zouten en de zijkanten insnijden zodat het niet krult in de pan.
  • 2 aanbakken in olijfolie. wat boeter toevoegen. de gehakte rozemarijn en de julienne en een laurierblaadje toevoegen. het vlees draaien. nog wat laten aanbakken en dan de wijn erbij gieten. de zaadjes verwijderen en pepertje fijn snijden en toevoegen. eens je de wijn begint te ruiken een liter kalfsbouillon toevoegen (mag ook kippenbouillon).
  • 3 naargelang de dikte van het vlees 1,5 tot 2,5 uur in de oven op 200° zetten en gaarheid controleren.
  • 4 gremalata bereiden: zeste van 1 citroen met peterselie en look heel fijn hakken en een half uur voor einde gaartijd toevoegen aan de schotel.
  • 5 serveren met risotto of tagliatelli.

osso bucco op mijn manier is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kippenblokjes met champignons en dragon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische wontons
50 min Snack
Bekijk recept
Tahoe-groentenomelet
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Osso buco
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse Osso Bucco
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Osso Bucco Met Kalfsschnitzels
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Osso Bucco.*
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept