4 - Snij de aubergines in de lengte in 2 en laat het steeltje zitten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de auberginehelften over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven.
5 - Snipper ondertussen de uien, het knoflook en de platte peterselie fijn.
6 - Snij de groene pepertjes in 2 en laat het steeltje zitten. Haal de pitjes eruit.
7 - Snij 1 tomaat in 8 schijfjes. Verwijder de pitjes uit de 2 andere tomaten en snij in blokjes.
8Voorbereiding :
9 20 min. + 15 min. in de oven1
0 1 Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knofl ook glazig. Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en bak bruin.1
1 2 Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Kruid met zwarte peper, zout en het paprikapoeder. Laat nog 10 min. garen. Voeg 2 min. voor het einde van de gaartijd de fijngesnipperde peterselie toe.1
2 3 Verdeel het gehaktmengsel over de auberginehelften en werk elke helft af met 2 schijfjes tomaat en een half groen pepertje. Zet opnieuw 15 min. in de oven.