3 - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in grote stukken. Kook de stukken paprika 4 min. afgedekt in kokend water. Laat uitlekken.
4 - Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
5Voorbereiding
6 (40 min.)
7 1 Meng het gehakt met het ei tot een homogeen mengsel. Rol er balletjes van ter grootte van een
8 pingpongbal.
9 2 Verhit de olijfolie in een grote kookpot. Stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Roer er de tomatenstukjes, de stukken paprika, het knofl ook, de korianderbolletjes,1
0 de pilipili en de marjolein onder. Kruid met peper en zout en breng aan de kook.1
1 3 Voeg een voor een de gehaktballetjes toe aan de saus.1
2 Dek af en laat 20 min. pruttelen op een zacht vuur.1
3 4 Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de uitgelekte maïs enkele min. voor het einde van de kooktijd toe aan de rijst.
MEXICAANSE VLEESBALLETJES MET PITTIGE PAPRIKASAUS is een recept van Solo Open Kitchen