Hazenrugfilet met portsaus

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat het vlees uit de koelkast een half uurtje op temperatuur komen en dep het droog met keukenpapier. Rol de filets op, begin bij het dunne gedeelte en bind de filets vast met een stukje keukentouw.
  • 2 Verhit de margarine in een pan en bak hierin het vlees op matig vuur ca. 2 minuten aan elke kant. Neem het uit de pan, bestrooi het met zout en peper en laat het rusten onder aluminiumfolie.
  • 3 Verkruimel de ontbijtkoek. Pel en snipper de ui en knoflook en fruit ze ca. 2 minuten in het achtergebleven bakvet. Blus af met de port en wijn.
  • 4 Voeg de jeneverbessen, kruiden en ontbijtkoek toe. Laat de saus enkele minuten inkoken. Zeef de saus en breng hem op smaak met zout en peper.
  • 5 Verwijder het touw van het vlees. Halveer ze overlangs en serveer ze met de saus.

Hazenrugfilet met portsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde hertenbiefstuk met portsaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsschnitzel met portsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrugfilet, broccoli, peultjes en asperges
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrugfilet met noten-rozijnenrijst en venkel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildspiesje met honing-mosterdsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept