5 - Snij verse tomaten in 4 en verwijder het grootste deel van de pitjes.
6 - Rasp de parmezaan (u hebt 2 eetl. nodig).
7 - Hak de blaadjes van de peterselie fijn.
8 - Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de geraspte parmezaan en de fijngehakte peterselie. Kruid eventueel met zwarte peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
9 - Breng 3 dl groentebouillon aan de kook, zet het vuur lager en voeg de balletjes toe. Hou de bouillon onder het kookpunt en laat de balletjes ± 3 min. garen. De balletjes zijn gaar als ze komen bovendrijven. Schep ze uit de bouillon en zet opzij. Bewaar ook de bouillon.1
0Voorbereiding 1
1 (25 min.)1
2 1 Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig.1
3 2 Voeg de verse of gepelde tomaten toe, samen met de tomatenpuree en de stukjes courgette. Giet er 5 dl bouillon bij, samen met de bouillon van de balletjes. Dek de kookpot1
4 af en laat 15 min. koken.1
5 3 Mix de soep heel fijn. Doe er de gehaktballetjes bij en laat nog enkele min. opwarmen. Als de soep te dik is, kan u ze aanlengen met wat water of bouillon. Kruid met zwarte peper en zout.