Zoek
Pompoensoep met gefrituurde groenten
4
60 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 g vruchtvlees van pompoen
1 preiwit
1 stengel groene selder
0.5 courgette
0.5 dikke wortel
1 dikke ui
2 eetl. bloem
1 eetl. olijfolie
1 L groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
zwarte peper (molen)
peper en zout
Bereiding
1
Voorbereiding
2
- Schil de verse pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes.
3
- Snij het preiwit en de ui in stukken.
4
- Snij de selder in stukjes.
5
- Snij de halve courgette en de halve wortel in heel fijne schijfjes.
6
- Dompel de schijfjes courgette en wortel lichtjes in de bloem. Schud overtollige bloem af.
7
Voorbereiding
8
(30 min.)
9
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de stukken ui glazig.1
0
Voeg de stukken prei en selder en de (diepgevroren) pompoenblokjes toe en overgiet met de groentebouillon. Laat 20 min. sudderen.1
1
Mix tot een gladde soep en breng op smaak met peper en zout.1
2
Frituur ondertussen de in bloem gedompelde groentjes goudbruin gedurende 1 min. op 175 °C. Laat1
3
even uitlekken op keukenpapier en bestrooi lichtjes met zout.1
4
Afwerking1
5
Serveer de soep in kommetjes en garneer met enkele schijfjes gefrituurde groenten. Bestrooi met grof gemalen peper
Pompoensoep met gefrituurde groenten is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Koolvis met Chinese groenten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept