3 - Maak met een dunschiller fijne linten van 1/2 ongeschilde courgette.
4 - Snij de rest van de courgettes en de ui in grove stukken.
5 - Rooster de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
6 - Snipper de koriander fijn.
7Voorbereiding
8 1 Verhit 1 eetl. rijstolie in een kookpot en stoof de ui 2 min. Voeg de stukken courgette toe en laat 5 min. stoven. Giet er de kippenbouillon bij en laat ± 20 min. koken.
9 2 Verhit ondertussen 1 eetl. rijstolie in een pan en stoof de courgettelinten ± 3 min. Roer er de fijngesnipperde koriander onder en kruid met peper en zout. Vorm nu 4 gelijke hoopjes courgette door de courgettelinten met een vork te draaien. Zet opzij.1
0 3 Mix de soep fi jn en voeg de kokosmelk en de groenecurrypasta toe. Meng goed en kruid eventueel nog bij met peper en zout.1
1 Afwerking1
2 Eet u dit soepje thuis, verdeel de soep dan over 4 diepe borden of kommetjes. Schik in elk bord een hoopje courgettelinten en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers