Zoek
Raapjesroomsoep
4
50 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
225 gr bloemige aardappelen
90 cl groentebouillon
1 dl liaison (=1dl room met 1 eierdooier)
450 gr knolrapen
1 tl grof zeezout
1 el fijngehakte peterselie
25 gr boter
peper
nootmuskaat
Bereiding
1
Schil de rapen en aardappelen en snij ze in kleine stukjes.
2
Smelt de boter in een kookpot,voeg de rapen erbij,doe het deksel op de kookpot en laat de raapjes een 5 minuten zweten in boter.Roer af en toe.
3
Voeg het zout toe en laat nog een 5 minuten zweten,blijf af en toe roeren.
4
Voeg de groentebouillon toe,evenals de aardappelblokjes,nootmuskaat en peper.
5
Doe het deksel terug op de kookpot en laat 30 minuten zachtjes koken.
6
Verwijder het deksel en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
7
Mix de soep.
8
Breng de soep nogmaals aan de kook.
9
Neem de kookpot van het vuur en voeg al roerend de liaison toe.De soep mag nu niet meer koken!1
0
Schenk de soep uit en garneer met de gehakte peterselie.1
1
Smakelijk!
Raapjesroomsoep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker