Raapjesroomsoep

4
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de rapen en aardappelen en snij ze in kleine stukjes.
  • 2 Smelt de boter in een kookpot,voeg de rapen erbij,doe het deksel op de kookpot en laat de raapjes een 5 minuten zweten in boter.Roer af en toe.
  • 3 Voeg het zout toe en laat nog een 5 minuten zweten,blijf af en toe roeren.
  • 4 Voeg de groentebouillon toe,evenals de aardappelblokjes,nootmuskaat en peper.
  • 5 Doe het deksel terug op de kookpot en laat 30 minuten zachtjes koken.
  • 6 Verwijder het deksel en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
  • 7 Mix de soep.
  • 8 Breng de soep nogmaals aan de kook.
  • 9 Neem de kookpot van het vuur en voeg al roerend de liaison toe.De soep mag nu niet meer koken!1
  • 0 Schenk de soep uit en garneer met de gehakte peterselie.1
  • 1 Smakelijk!

Raapjesroomsoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker