Zoek
SOEP; hele aparte tomatensoep.
6
50 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 kilo rijpe tomaten in vieren
2 uien in stukjes
1 tn knoflook in stukjes
2 eetl tomatenpuree
200 gram rozijnen, gewassen
1 prei grof gesneden, of 2 kleintjes
4 bospeentjes in dunne plakjes of 2 winterwortels in stukjes
3 stelen bleekselderij, in stukjes
5 takjes peterselie
1 pak tomatensap
1 liter groenten-bouillon van tablet
1 takje tijm en rozemarijn
1/2 theel. gedroogde marjolein
Bereiding
1
Doe in een grote pan wat olie en bak daar de uien en de knoflook een minuut.
2
Voeg alle groenten toe en bak dat even mee.
3
Doe nu de tomaten en de rozijnen erbij evenals de groenten-bouillon, de tomatensap, en alle kruiden, laat de soep zachtjes een half uurtje koken
4
.
5
Na een half uur verwijder je de tijm en de rozemarijn en blender de soep.
6
Je kan ook een staafmixer gebruiken.
7
Zeef de soep, zet de soep nog even op en doe dan de gehaktballetjes er in en laat dat 10 minuten zachtjes garen.
8
Veel succes ermee, heel apart met die rozijnen,
SOEP; hele aparte tomatensoep. is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept