Heerlijke mosterdsoep

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de witte gedeelten van de preistengels in zo dun mogelijke ringetjes. (groen wordt niet gebruikt).
  • 2 Bak de preiringen in de boter tot ze glazig worden. Schep er 3 eetlepels mosterd door en laat het 2 minuten staan op laag vuur.
  • 3 Voeg de bouillon toe, roer goed en laat het 25 minuten zachtjes koken.
  • 4 Klop intussen de slagroom lobbig.
  • 5 Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine en zeef hem boven een andere pan.
  • 6 Het vocht goed uit de preipulp drukken.
  • 7 Roer de lobbige slagroom erdoor en breng de soep weer aan de kook. Het vuur laag zetten en de kaas al roerend erin laten smelten. Tenslotte de laatste 2 eetlepels mosterd erdoor roeren. Direct serveren.
  • 8 Tip : Tot en met het zeven is de soep van tevoren te maken.

Heerlijke mosterdsoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Maaltijdmosterdsoep met kaastoast
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep met asperges en ham
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Heerlijke limoentoetjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeien smoothie
Bekijk recept