Zoek
Ricotta rode bieten soep
4
25 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 stuk grote ui
1 stuk venkel
1 stuk sinaasappel
500 gram rode biet
1000 ml groenten bouillon
1 kuipje Ricotta kaas (150g)
1 tuiltje kruiden (rozemarijn, tijm, laurier)
Bereiding
1
- Verwarm de olijfolie in een soepkom en stoof de uien en venkel glazig.
2
- Schil de sinaasappel met een dunschiller en doe de reepjes bij de ui en de venkel.
3
- Schil de bieten, snij ze in stukjes en doe ze bij in de pot.
4
- Voeg de bouillon en het kruidentuiltje toe.
5
- Breng alles aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken.
6
- verwijder het kruidentuiltje en de sinaasappelschillen.
7
- Voeg 100 g ricotta en het sap van de sinaasappel toe en mix de soep.
8
- Schenk de soep warm uit en werk af met overige ricotta en wat venkel groen.
9
- Smakelijk !
Ricotta rode bieten soep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept