Champignon-schorsenerensoep met tijm

4
90 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel het zand van de schorseneren af en schil ze. Snijd de schorseneren in kleine stukjes en bewaar ze in een schaal koud water met wat citroensap of een scheutje azijn zodat ze niet verkleuren.
  • 2 Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes.
  • 3 Pel de uien en snijd ze in fijne ringen, maak de prei schoon en hem eveneens in fijne ringen.
  • 4 Neem een grote pot en stoof de prei en de ui glazig met 2 à 3 eetlepels Solo Vloeibaar, voeg de champignons en witte wijn toe en plaats een deksel op de pot. Laat 10 minuten zachtjes ‘zweten’ en bestrooi met de bloem, roer goed om en voeg vervolgens de gevogeltebouillon en 3/4 van de schorseneren toe.
  • 5 Bind de takjes tijm op met wat keukentouw en doe dit bij de soep. Laat de soep ongeveer 25 minuten zachtjes trekken en gaar intussen de rest van de schorseneren in kokend gezouten water. Giet af en houd ze warm met een scheutje olijfolie erbij, kruid met peper van de molen.
  • 6 Verwijder de tijm en mix de soep grondig, doe de soep door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout.
  • 7 Verdeel de hete champignon-schorsenerensoep over 4 soepkommen en schik er de warme schorseneren in, overgiet de schorseneren telkens met wat losgeklopte mascarpone en druppel wat olijfolie in de soep. Werk af met wat geritste verse tijm en dien meteen op.

Champignon-schorsenerensoep met tijm is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept