Gegratineerde uiensoep

4
55 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de uien en snij in dunne ringen.
  • 2 Verhit de olie in een soeppot en stoof de uiringen in 10 à 15 minuten zacht.
  • 3 Breng op smaak met suiker en pezo en laat nog 10 minuten bakken onder voortdurend roeren tot de uiringen goudbruin zijn.
  • 4 Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • 5 Pel de knoflook en pers uit boven de soep, breng op smaak met een weinig citroensap en pezo.
  • 6 Verwarm de oven voor op 220°, stand oven met grill.
  • 7 Giet de uiensoep in vuurvaste soepkommen.
  • 8 Leg in elke kom 2 sneetjes stokbrood en bestrooi met gruyère.
  • 9 Gratineer 5 à 10 minuten tot de kaas gesmolten is.1
  • 0 Serveer de soep goed heet.

Gegratineerde uiensoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept