Zoek
Gegratineerde uiensoep
4
55 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 gr uien
1,5 liter vleesbouillon, of water met 3 blokjes
1 teentjes knoflook
2 el zonnebloemolie
3 kl suiker
een weinig citroensap
8 sneetjes stokbrood
100 gr geraspte gruyère
peper&zout uit de molen (pezo)
Bereiding
1
Pel de uien en snij in dunne ringen.
2
Verhit de olie in een soeppot en stoof de uiringen in 10 à 15 minuten zacht.
3
Breng op smaak met suiker en pezo en laat nog 10 minuten bakken onder voortdurend roeren tot de uiringen goudbruin zijn.
4
Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
5
Pel de knoflook en pers uit boven de soep, breng op smaak met een weinig citroensap en pezo.
6
Verwarm de oven voor op 220°, stand oven met grill.
7
Giet de uiensoep in vuurvaste soepkommen.
8
Leg in elke kom 2 sneetjes stokbrood en bestrooi met gruyère.
9
Gratineer 5 à 10 minuten tot de kaas gesmolten is.1
0
Serveer de soep goed heet.
Gegratineerde uiensoep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde mosselen
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept