Zoek
Bouillons
4
100 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
350 gr mager rundsvlees
1 l sterke donkere bouillon
1 ui
1 klein stukje selder
1 wortel
1 takje peterselie
1 laurierblaadje
peper & zout
Bereiding
1
Snijd het vlees in stukken van 3 cm en doe deze met de andere ingrediënten in de pan
2
Doe het deksel stevig op de pan en laat de inhoud een uur zacht pruttelen.
3
Zeef de bouillon door eventueel een kaasdoek (theedoek) om een helder vocht te krijgen.
4
Als de bouillon niet helder is doet u er een geklopt eiwit en een schone eierschaal in.
5
Laat het geheel nog 20 minuten doorpruttelen.
6
Zeef het daarna opnieuw zorgvuldig.
7
Serveren.
8
Maak de bouillon heet, voeg er een beetje sherry aan toe of gebruik de garnering als onder.
9
VARIATIES1
0
- CONSOMMES JULIENNE1
1
snijd wortel in luciferstaafjes. Doe er wat boter bij en laat het geheel in een beetje hete bouillon1
2
langzaam gaar worden.1
3
- CONSOMMES JARDINIERE1
4
Als boven, maar de groenten in dobbelsteentjes gesneden.1
5
- CONSOMMES OEF1
6
Snijd van een hardgekookt ei het wit in leuke figuurtjes. Het eigeel kan ook gebruikt worden.
Bouillons is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Keukentermen 2
0 min
Bekijk recept
oosters soepje
45 min
Voorgerecht
Bekijk recept
osso buco
120 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Twaalf Apostelensoep
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Keukentermen 2
0 min
Bekijk recept
oosters soepje
45 min
Voorgerecht
Bekijk recept
osso buco
120 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Twaalf Apostelensoep
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept