Zoek
Pompoensoep
8
30 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg vruchtvlees van een pompoen in kleine stukjes gesneden
100 gr uien, fijngesneden
150 gr gerookte spekblokjes
100 gr boter
2 liter gevogeltebouillon
100 gr broodcroutons, gebakken
100 ml zure room
nootmuskaat
peterselie, fijngehakt
Bereiding
1
- stoof de pompoenblokjes aan in 50 gr boter en voeg ui toe
2
- als de uitjes glazig zijn, voeg je gevogeltebouillon toe en laat zachtjes gaar koken
3
- pureer de massa met een mixer, smaak af met peper, zout en nootmuskaat en meng de laatste 50 gr boter door de soep
4
- serveer in soepborden of een uitgeholde pompoen en versier met peterselie, spekreepjes, croutons en 1 el zure room per persoon
Pompoensoep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept