Spaanse paprikasoep met knoflookcroutons

6
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel het teentje knoflook en maak de sjalotten schoon. Pers de knoflook en snij de sjalotten fijn. Snij de plakken witbrood in blokjes.
  • 2 Schil de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Pel de tomaten en snijd in stukjes. Laat het blikje maïs uitlekken. Snij de rauwe ham in reepjes en de chorizo in plakjes.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olie met de knoflook en bak het brood hierin in krokant.
  • 4 Schep het brood uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken.
  • 5 Verhit 2 eetlepels olie en bak sjalot, paprika en tomaat hierin ongeveer 5 minuten.
  • 6 Voeg de bouillon toe, breng alles aan de kook en laat het 15 - 20 minuten zachtjes koken.
  • 7 Pureer het mengsel en zeef het eventueel. Breng de soep opnieuw aan de kook en roer de maïs, ham, chorizo, zout en peper erdoor.
  • 8 Strooi er voor het serveren de croutons en peterselie over. Serveer de kaas erbij.
  • 9 Eet smakelijk.

Spaanse paprikasoep met knoflookcroutons is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Wittebonenstoof met worst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met zelfgebakken knoflookcroutons en citroendressing
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makkelijke caesarsalade met tomaat
5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met paddenstoelen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept