Tomatensoep met basilicumroom

8
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij twee tomaten in grote stukken.
  • 2 Verwijder schil en zaadjes van de derde tomaat en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • 3 Bak de ui glazig in een scheut olijfolie, voeg de grote niet ontvelde tomaatstukken, de suiker en de tomatenpuree toe, laat even stoven.
  • 4 Giet er de kippenbouillon bij, laat ongeveer 15 minuten koken op een zacht vuur.
  • 5 Mix de soep zeer fijn, breng op smaak met pezo.
  • 6 Doe de gehakte bacilicumblaadjes bij de room, kruid met pezo en klop de room half stijf.
  • 7 Serveer de soep in kleine hapjes soepkommen en werk af met de basilicumroom en enkele blokjes tomaat.
  • 8 De soep kan zowel koud als warm geserveerd worden.

Tomatensoep met basilicumroom is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken scholfilet met courgetteratatouille en basilicumroom
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met basilicumroom
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gazpacho met gefrituurde roodbaars
1u55 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met courgette, erwten en basilicumroom
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept