Biersoep

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de ui fijn. Laat de ui gedurende 7 minuten zacht stoven in wat Solo in de soepketel.
  • 2 Snijd ondertussen het spek in blokjes. Voeg de spekblokjes toe aan de ui. Laat nog 3 minuten zacht doorbakken.
  • 3
  • 3 Giet bier en bouillon bij de ui. Breng aan de kook.
  • 4
  • 4 Voeg de suiker toe, wat muskaatnoot, peper en zout. Laat een half uur zacht garen zonder deksel.
  • 5
  • 5 Voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook.
  • 6
  • 6 Verdeel de soep over soepkommen. Leg in elke kom 2 toastjes van Frans brood. Leg daar wat gemalen Emmenthal op. Laat gratineren onder de grill tot de kaas gesmolten is en een kleurtje gekregen heeft. Werk elk soepje af met wat fijngehakte peterselie en serveer

Biersoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Biersoep met gekarameliseerde ui
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Biersoep
30-60 min -
Bekijk recept
Hollandse Biersoep (oud Bruin)
10-20 min -
Bekijk recept
Dikke Biersoep Uit Limburg
0-10 min -
Bekijk recept

Biersoep met gekarameliseerde ui
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Biersoep
30-60 min -
Bekijk recept
Hollandse Biersoep (oud Bruin)
10-20 min -
Bekijk recept
Dikke Biersoep Uit Limburg
0-10 min -
Bekijk recept