Zoek
Pompoensoep
6
40 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg pompoen
1,5 liter groentebouillon
3 el olijfolie
350 gr wortel (geschrapt en in stukken)
2 uien (gepeld en in stukken)
1 theel chilipoeder
1 theel gemalen komijn
zout en peper
125 ml crème fraiche
1/2 el gemalen koriander
Bereiding
1
- was de pompoen, halveer hem en schep de zaadjes uit het vruchtvlees
2
- snijd de pompoen met schil in stukken
3
- verwarm de groentebouillon
4
- verwarm de olijfolie in een soeppan en bak hierin de pompoen, wortel en ui, ca 5 minuten
5
- voeg chilipoeder, komijn, zout en peper toe
6
- giet de bouillon erbij en kook de soep ca 20 minuten
7
- pureer de soep
8
- schep de crème fraiche erdoor en strooi de koriander erover
9
TIP:vervang de pompoen ook eens door 1 kg courgetten
Pompoensoep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept