aardappel-preisoep met rucola

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smet de boter in een grote pan en roer er de gehakte ui , prei en de aardappel (in blokjes) erdoor.Warm de groenten tot ze heet zijn en zet het vuur laag.Deksel op pan en 15 min. zachtjes stoven.Schenk dan de kippenbouillon erbij en laat nog 20 minuten onder deksel sudderen.
  • 2 Wrijf de soep door een (roer)zeef en doe hem terug in de omgespoelde pan.
  • 3 (!!de soep niet in een blender of keukenmachine pureren anders krijg je een lijmachtige structuur!!)
  • 4 Voeg de grofgehakte rucola toe en laat nog 5 minuten onafgedekt zachtjes koken.
  • 5 Roer de slagroom ,peper en zout erdoor laat warm worden.
  • 6 Serveer dit in voorverwarmde soepkommetjes met knoflookcroutons.
  • 7 (een knoflookteentje bakken in 4 el olijfolie,teentje eruithalen en daar de croutons van ciabatta goudbruin in bakken

aardappel-preisoep met rucola is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbout met geroosterde aardpeertjes en rucola
150 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasoep
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept