Erwtensoep met room

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal de erwtjes uit de peul, schil en hak de uien, was de slabladeren.
  • 2 Warm de Solo Vloeibaar op in een braadpan op een matig vuurtje, voeg er de uien aan toe en laat ze smelten zonder ze te laten kleuren.
  • 3 Voeg er dan de sla en de erwtjes aan toe, giet er water op en doe er zout bij.
  • 4 Voeg 2 Knorr bouillonketeltjes Kip toe wanneer het water heet is.
  • 5 Breng alles zachtjes aan de kook en laat het 20 tot 25 minuten sudderen.
  • 6 Wanneer de erwtjes gekookt zijn, mix je de soep tot ze glad is.
  • 7 Zet de soep terug op een klein vuurtje, strooi er peper in en voeg er al roerend de dikke room bij. Neem de soep van het vuur zodra ze begint te koken.
  • 8 Dien de soep warm of ijskoud op.

Erwtensoep met room is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept