3 - Verwijder het harde uiteinde en schil de asperges van de top naar de voet met een dunschiller. Hou 8 aspergepunten van ± 8 cm opzij en snij de rest in stukjes.
4 - Snij 1 blad van de prei (wit en groen) in 4 lange slierten van 1/2 cm.
5 - Snipper het preiwit fijn.
6 - Kook de aspergepunten 8 à 10 min. in lichtgezouten water. Doe er de laatste 2 min. de preislierten bij. Giet af.
7 - Bind telkens een preisliert rond 2 aspergepunten.
8Voorbereiding
9 (25 min.)1
0 1 Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het preiwit 2 à 3 min.1
1 2 Voeg de stukjes asperge toe en bestrooi met de bloem. Meng goed en voeg de groentebouillon toe. Laat 20 min. sudderen op een matig vuur.1
2 3 Mix de soep en voeg de lichte room toe. Kruid met peper en zout.1
3 Afwerking1
4 Leg 1 aspergebundeltje in het midden van elk bord.1
5 Tip1
6 Verwarm de aspergebundeltjes in de oven of bak ze kort in een klontje boter.1
7 Hou de schillen van de asperges bij voor een volgende soep.1