Stoofpeertjes met bessensap

4
100 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de stoofpeertjes, maar laat het steeltje eraan zitten.
  • 2 Neem een pan waarin de peertjes allemaal nét passen. Los in de pan eerst de suiker op in het rode bessensap. Zet de peertjes rechtop tegen elkaar aan in de pan en vul aan met zoveel water dat ze net onderstaan.
  • 3 Stoof de peertjes op laag vuur gedurende ongeveer 1,5 uur. Neem ze uit de pan en zet ze in een schaal. Roer een beetje aardappelmeel los met wat water en bind hiermee het stoofvocht. Lepel het sap over de peertjes.

Stoofpeertjes met bessensap is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Verse rodekoolstoof met pruimen en kaneel
20 min-
Bekijk recept
Bessenbavarois
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Griesmeelpudding met frambozensaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Peren-amandelcrumble met kardemom
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept