2 . Bestrijk de koekjes vlak van tevoren met wat jam.
3 - Splits de eieren en schenk de eiwitten in een schone mengkom. Bewaar de eidooiers.
4 - Verwarm de oven voor op 225 graden.
5 - Klop de eiwitten met de mixer tot de pieken nog net omvallen. Voeg dan, lepel voor lepel, al kloppend de tafelsuiker (30 gram suiker per eiwit) toe en 1 eetlepel eidooier. Klop het eiwit verder tot het taai en glanzend is.
6 - Leg de koekjes op de bakplaat.
7 -plaats een bolletje ijs op de koekjes
8 Schep op en rond elk ijsje een flinke laag eiwitschuim: het ijs moet helemaal bedekt zijn.
9 - Schuif de bakplaat hierna iets onder het midden in de oven en laat het schuim in 4-5 minuten lichtbruin kleuren. 1
0 - Neem de gebakken ijsjes met een bakspaan direct van de bakplaat en leg ze op borden. Serveer meteen 1
1 je kan eventueel ook nog een smaak bv speculooskruiden op het eiwit na het bakken doen voor extra smaak