Abrikozenmousse met bitterkoekjes en amaretto

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de abrikozen aan de kook met het sinaasappelsap, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken.
  • 2 Pureer de abrikozen met het vocht met de staafmixer.
  • 3 Klop de mascarpone in een grote kom los met de suiker en klop er de abrikozenpuree door. Snijd de bitterkoekjes in stukjes.
  • 4 Klop de slagroom stijf en spatel die samen met de gehakte bitterkoekjes en amaretto door het abrikozenmengsel.
  • 5 Schep de mousse in een schaal of in coupes.
  • 6 Zet de glazen tot gebruik 2 uur in de koelkast.
  • 7 Garneer de mousse met een bitterkoekje, een plakje sinaasappel en een takje mint.

Abrikozenmousse met bitterkoekjes en amaretto is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Smeuïge chocolademousse
20 min- Nagerecht
Bekijk recept

Abrikozenmousse met kamille
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Abrikozenmousse Met Carambola
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Abrikozenmousse
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Baba au rhum
0 min
Bekijk recept