1 Pers de bloedappelsienen met behulp van een citruspers.
2 Rasp de zeste van 1 goedgewassen sinaasappelschil en 1 citroenschil. Let hierbij op dat je enkel het buitenste gekleurde laagje raspt en niet de witte onderhuid van de vrucht.
3 Laat het water 10 minuten in een steelpannetje koken, samen met de suiker, de citroen- en de sinaasappelzeste. Zeven en laten afkoelen.
4 Voeg het bloedsinaasappelsap en een scheutje citroensap toe. Roer het geheel goed door, giet het in een vlakke schaal en laat het even afkoelen tot kamertemperatuur.
5 Draai de sorbet in een sorbettière of zet de schaal in de diepvries en roer het mengsel gedurende 4 à 5 uur regelmatig los met een vork tot je een smeuïge, lichtkorrelige massa hebt.
6 Dien de sorbet op in een ijsbeker, gegarneerd met een muntblaadje.