Sorbet van bloedappelsienen

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pers de bloedappelsienen met behulp van een citruspers.
  • 2 Rasp de zeste van 1 goedgewassen sinaasappelschil en 1 citroenschil. Let hierbij op dat je enkel het buitenste gekleurde laagje raspt en niet de witte onderhuid van de vrucht.
  • 3 Laat het water 10 minuten in een steelpannetje koken, samen met de suiker, de citroen- en de sinaasappelzeste. Zeven en laten afkoelen.
  • 4 Voeg het bloedsinaasappelsap en een scheutje citroensap toe. Roer het geheel goed door, giet het in een vlakke schaal en laat het even afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 5 Draai de sorbet in een sorbettière of zet de schaal in de diepvries en roer het mengsel gedurende 4 à 5 uur regelmatig los met een vork tot je een smeuïge, lichtkorrelige massa hebt.
  • 6 Dien de sorbet op in een ijsbeker, gegarneerd met een muntblaadje.

Sorbet van bloedappelsienen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade Ijs Met Sorbet Van Bloedappelsienen
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade Ijs Met Sorbet Van Bloedappelsienen
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Chocolade Ijs Met Sorbet Van Bloedappelsienen
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Louisiana Salade
20-30 min -
Bekijk recept

Twee soorten chocolade ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Tropische zon
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Mangosorbet
15 min Nagerecht
Bekijk recept