Vloeibare pectine

1
120 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng het fruit met 450 ml water aan de kook en laat het sudderen tot het fruit goed zacht is.
  • 2 Schenk het mengsel door een zeef (goed uit laten lekken)
  • 3 Zet het sap en de pulp apart weg en bewaar tot de volgende dag.
  • 4 Kook de volgende dag de pulp weer op met 225 ml water en laat 1 uur sudderen.
  • 5 Zeef de pulp opnieuw.
  • 6 Meng de twee sappen. Het sap kan meteen gebruikt worden, maar kan ook opgeslagen worden in gesteriliseerde flessen of worden ingevroren.Gebruik gemiddeld 125 à 250 ml vloeibare pectine per kg fruit (hangt ervan af of het te gebruiken fruit nog enige pectine van zichzelf heeft of helemaal niet).

Vloeibare pectine is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Druivenconfituur Met Munt
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofperensorbet
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode Paprikasaus
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Aardbeienconfituur
0 min
Bekijk recept

Runderribeye met cranberry-honingsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Zoete runderstoof met pompoen
105 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met verse salieboter
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept