2 550 gr roomijs, 275 gr waterijs met vruchtensmaak, 1 dl slagroom, geconfijte vruchtjes.
3Voorbereiding :
4 Neem de helft van het roomijs uit het bakje. Laat een tijdje staan opdat het zachter wordt. Druk het dan in een puddingvorm of timbaal, maar met de holte in het midden. Dek af en laat in het vriesvak opstijven. Neem het vruchtenijs uit het vriesvak en laat het enigszins zacht worden. Vul hiermee de holte tot iets onder de rand. Dek toe en laat weer opvriezen.
5 Neem een goed verwarmde doek, houd die om de puddingvorm en stort de bombe op een fraaie dienschaal. Strijk eventueel met een mes bij. Versier de bombe met opgespoten slagroom en geconfijte vruchtjes.
6 Variaties: Drenk gehakte zuidvruchten in rum of sherry en klop ze met gehakte geconfijte vruchtjes door vanille-ijs dat u iets zacht laat worden. Vil daarmee de holte en werk af zoals hierboven.