Madeleines

6
80 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal de eieren de enkele uren op voorhand uit de koelkast en laat de Solo op kamertemperatuur komen.
  • 2 Klop de Solo en de suiker met een houten lepel door elkaar. Voeg er de eieren stuk voor stuk aan toe en klop verder.
  • 3 Voeg de bloem en het zout toe. Klop tot een homogene en luchtige massa.
  • 4 Laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  • 5 Vet een bakvorm voor madeleines in met Solo Vloeibaar. Giet telkens 1 eetlepel van het mengsel in elk vormpje.
  • 6 Laat 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 170 °C.
  • 7 Laat 5 minuten rusten, haal de koekjes uit de vorm en herhaal tot het deeg op is. Haal de madeleines met behulp van en kunststof bakspateltje uit de vorm.

Madeleines is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Madeleines met appel en kaneel
20 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademadeleines met witte chocolade
20 min Gebak
Bekijk recept
Madeleines met amandel en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Madeleines met appel en kaneel
20 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademadeleines met witte chocolade
20 min Gebak
Bekijk recept
Madeleines met amandel en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept