Zoek
Black banana cake
8
90 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
175 g boter
175 g basterdsuiker (kindjessuiker)
75 g hazelnoten
2 eieren
175 g zelfrijzende bloem
250 g heel rijpe bananen
2 zakjes vanillesuiker
150 g chocoladedruppels
Bereiding
1
Verwarm de oven op 170°C.
2
Klop de zachte boter met de suiker tot een lichtbruine romige massa.
3
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag. Laat ze even afkoelen en wrijf de p elletje eraf. Maal de noten fijn.
4
Voeg de eieren beetje bij beetje toe aan het botermengsel. Klop de gemalen hazelnoten en de bloem er ook door.
5
Pel de bananen en snijd ze in kleine stukjes. Schep ze samen met de vanillesuiker en de chocoladedruppels door het deeg.
6
Stort het deeg in een beboterde vorm. Bak goudbruin en gaar in 1 uur.
7
Let op: als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek je hem af met aluminiumfolie.
8
Tip: mag het wat meer zijn? Serveer de cake met koude of warme vanillesaus als dessert.
9
Bron: Kook - Spar
Black banana cake is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Chocoladetoetje
100 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min
Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept
Vega-quesadilla
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Black eye pesi moksi alesi met gestoofde kip en kouseband sopropo salade
2 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kraken & Fentimans Curiosity Cola
10 min
Snack
Bekijk recept
Black bean-tofu met Chinese rijst
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept